Weighpack is twee gedreven mechanical engineers rijker

3 min read
Weighpack is twee gedreven mechanical engineers rijker

Er zijn de afgelopen maand twee nieuwe collega’s gestart bij Weighpack en wij stellen ze graag aan u voor

Wie zijn Lotte en Iram?

Lotte is helemaal thuis in de techniek. ‘Ik heb altijd al met Lego en de Meccano (van mijn vader) gespeeld en nu nog steeds heb ik thuis mijn eigen elektrotechnische projecten. Denk aan het aansluiten van sensoren en andere componenten en programmeren met bijvoorbeeld Arduino of Raspberry Pi, vertelt Lotte. Ook na haar studie mechatronica aan de Haagse Hogeschool, wist zij zeker dat zij een technische baan wilde. Naast elektrotechnische projecten, houdt Lotte ook veel van lezen en gamen in haar vrije tijd.

Ook Iram heeft veel affiniteit met techniek. Na haar studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft heeft zij een klein uitstapje gemaakt naar de retailbranche, maar ze besefte na een tijdje dat ze de technische wereld toch heel erg miste. In haar vrije tijd loopt zij graag hard, gamet zij en klust zij in haar huis.

Hoe zijn jullie terecht gekomen bij Weighpack?

‘Ik ben benaderd via LinkedIn om bij Weighpack te komen werken en de timing kon niet beter. Ik had nét mijn LinkedIn-profiel geüpdatet en toen kreeg ik al gelijk een bericht van David, de recruiter. Ik vond mijn vorige baan in de retail heel leuk, maar die had natuurlijk niets met mijn technische studie te maken. Daarom kwam het bericht van David op het perfecte moment’, vertelt Iram. Eenmaal op gesprek bij Weighpack, was Iram gelijk enthousiast.

Waar Iram nog een baan na haar studie heeft gehad, is Lotte gelijk na haar afstuderen bij Weighpack aan de slag gegaan. ‘Corto van Vugt, een vriend en nu ook mijn collega, heeft mij getipt over Weighpack. Ik heb toen gelijk een mail gestuurd naar Weighpack en mocht een dag later op gesprek komen’, vertelt Lotte.

Hoe is het om bij Weighpack te werken?

Inmiddels werkt Lotte nu anderhalve maand en Iram twee weken bij Weighpack. 

‘De vacature matcht heel goed met hoe het hier daadwerkelijk is. Het is afwisselend werk, want elke machine wordt op maat gemaakt’, vertelt Iram. Iram heeft eerst een week trainingen gehad en is deze week begonnen met het ontwerpen van onderdelen. Dat het fijn is dat je je werk kunt combineren met de productie zelf, daar zijn Lotte en Iram het wel over eens. 

‘Ik ben bij Weighpack komen werken omdat het mij leuk en vooral afwisselend werk leek. De rondleiding tijdens het interview heeft ook een goed beeld gegeven van het bedrijf. En tot zover klopt dat helemaal. Van Willem, Senior Mechanisch Engineer bij Weighpack, heb ik al heel snel het vertrouwen gekregen om een eigen order te doen en daar ben ik heel blij mee. Zeker ook omdat je goede begeleiding krijgt tijdens het werk en je met collega’s kunt sparren over verschillende vraagstukken.’

Lotte heeft mogen proeven van andere bedrijven tijdens haar stage, maar toch kwam zij er toen achter dat ze vooral in een kleiner team wil werken. Zij vindt het heel fijn dat alle verschillende onderdelen in het bedrijf heel nauw met elkaar samenwerken. Dat persoonlijke maakt het leuker en je voelt je daardoor snel op je plek. ‘Zo zit je bij Weighpack met iedereen bij elkaar; tekenaars, elektro en programmeurs. Het is heel makkelijk om bij elkaar langs te lopen en vragen te stellen. Het is totaal niet hiërarchisch. Daarnaast kan je live zien hoe jouw tekening gebouwd wordt en tot leven komt. Zo zag ik vorige week mijn eerste werk bij Weighpack als daadwerkelijke product. Dat vond ik echt cool!’, vertelt Lotte.

Waar zien jullie jezelf over vijf jaar?

Iram hoopt dat ze veel ervaring mag opdoen in de komende vijf jaar en uiteindelijk wil zij graag zelf dingen kunnen bedenken en ontwerpen. En Lotte, haar droom is dat zij over vijf jaar ook een sub-onderdeel van een machine zelf heeft bedacht zoals haar collega’s dat nu doen.

Wij wensen Iram en Lotte heel veel werkplezier. Hopelijk komen hun dromen snel uit.